Op de binnenweg in Rotterdam is vandaag een nieuw restaurant geopend. Op zich niet zo heel bijzonder, maar deze heeft een nieuw concept wat nog nergens ter wereld is toegepast.
Eigenaar en bedenker van het concept Diederik van Lutten van restaurant used-food legt uit. Het idee is ontstaan toen ik opmerkte dat er in restaurants heel veel eten weggegooid werd. Vaak zo veel dat ik dacht, verspilling van voedsel!
Het idee is simpel. Verzamel al dat eten wat door de klant niet geconsumeerd is, haal de onaangetaste producten er uit en bied deze tegen een veel lager tarief aan andere klanten aan.
Op het eerste gezicht lijkt dit heel onhygiënisch maar is het absoluut niet. Al de producten worden gesorteerd, schoongemaakt en producten die niet meer gegeten kunnen worden verwijderd. Uiteraard worden de producten weer op temperatuur gebracht.
Niet alleen uit dit restaurant worden de producten “hergebruikt”. Ook diverse restaurants uit de omgeving leveren aan dit restaurant de on-opgegeten producten. Een speciale auto haalt deze producten bij de diverse restaurants op, doe het in speciale zakken en neemt ze mee naar het Used-food restaurant.
Dus wilt u een patatje mayo voor nog geen euro? Of wilt u een Nasi met sate en wilt u niet zo’n 5 euro betalen maar nog minder dan 1,50 euro? Ga dan naar Used-food restaurant op de Binnenweg en laat u verwennen door een heerlijke maaltijd wat andere niet op kregen en eigenlijk in de vuilnisbak zou belanden.